Skip to content

Vaarin saari

  • Video

📅 March 03, 2021

⏱️1 min read

Vaarilla on saari, se oma saari on... (Lastenlaulu Vaarin Saari)

" Jos ei ihan saarta, niin rantapaikka olisi hakusessa. Kunnassamme on pitkälti rantaviivaa ja sekin houkuttaa rantarakentamiseen. Olipa Siilinjärvi kehyskuntana tai jopa joskus luontokaupunki, tarjolla tulee olla monimuotoista, esteetöntä asumista eri elämäntilanteisiin, monipaikkaisuuteen tai etätyömahdollisuuksiin."

Tämän suuntaisesti edetään kaavoituksella.
Asiointiliikenteen suunta ja valmis infra ovat tärkeitä tekijöitä ja palvelut tulee säilyttää siellä missä palvelutarve on merkittävä, esim. toimivien kyläkoulujen tärkeys lapsiperheiden arjessa. Kaavoituksessa tulee muistaa myös turvallisuus, esteetömyys ja viihtyisyys, kuten kevyen liikenteen väylät, risteysalueet, puistot ja toiminnalliset leikki/harraste kentät.

Rakentamisen painopiste jatkossa näyttäisi suuntautuvan ns. vanhan vitosen varteen, Kasurilaan, Haapamäelle, Harjamäkeen, Hamulaan ja Kehvolle. Jopa Paasisaloa kaavaillaan! Maaseudulla on tarjolla hyviä rantatontteja. On kuitenkin muistettava, että kunnan infra ei yllä joka kolkkaan, joten luontoarvoilla on jostain tingittävä.

Väljät tontit, luonnon läheisyys ja luotettava, toimiva digiyhteys voivat toimia, toivottavasti maakuntarajatkin ylittävänä kilpailuvalttina.

Nämä ovat tärkeitä imagotekijöitä Siilinjärvelle!

← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful