Skip to content

Orava

  • Video
  • Vaalit 2021

📅 March 02, 2021

⏱️1 min read

Oli kerran orava ja sen häntä kihara... (Kodin pihapuussa niitä tavallisia vilistää, liito-oravaa en ole koskaan nähnyt)

"Päätöksenteossa joudumme ottamaan kantaa jopa liito-orava esiintymiin. Olen kyllä eläinten ja luonnon ystävä, mutta tämän lajin suojelu ei saa mennä överiksi. Papanoita on saattanut ilmaantua kaava-alueelle selvitysvaiheen jälkeenkin ja moni rakennushanke on kariutunut tai jäänyt vaiheeseen. Uskon että kaikille tilaa riittää, myös luontokappaleille, mutta kuntalaisten ja toimintojen ehdoilla."

Olen asunut Vuorelassa vuodesta 1983 ja nähnyt Etelä-Siilinjärven kehittymisen halutuksi asuinalueeksi. Vuorela on liikenteellisesti erinomaisella paikalla ja luonto täällä Kallavesineen ja Hanhimäkineen on vaihteleva ja asukkaidensa äärellä. Saattaapa päästä hiihtämään suoraan kotiovelta.

Etelä-Siilinjärvellä on pulaa kaavoitettavasta raakamaasta ja rakennusliikkeillä tuntuisi olevan kiinnostusta hankkeita kohtaan, mutta usein yllättävältä taholta tuleekin tyrmäys. Siilinjärvelläkin liito-orava on pannut jäihin myös uuden Siilinkosken päiväkodin rakentamisen!

Mikäli haluamme saada uusia asukkaita kuntaan, meillä tulee olla tarjolla monimuotoista asutusta sekä palvelujen äärellä, että maaseutualueella, missä luonto, eläimet ja asukkaat elelevät sulassa sovussa.

← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful