Skip to content

Peitto

  • Video
  • Vaalit 2021

📅 March 01, 2021

⏱️1 min read

Kun sängyssä lapsia ... (Peikkoäidin kehtolaulu)

" Meistä jokainen tarvitsee tietyssä elämänvaiheessa hoivaa ja huolenpitoa, mutta välillä piätöksenteko takkuaa niinku hölömöläisen peiton teko, puretaan toesesta piästä. Vuan kuntaa tulee kehittää silimukka silimukalta positiivisesti etteenpäin kahtoen, yhteistyössä. Ja tähän tarvitsemme tulevaisuuteen suuntaavia tekijöitä. Löytyykö sinun penkkisi jatkossa tiältä valtuustosalista? "

Olen erittäin huolissani, ei vaan Siilinjärven, vaan koko maakunnan ja Suomen väestön kehityksestä. Kuntamme on tunnettu pitkään lapsivoittoisena, nuorekkaana, mutta jo kymmenen vuoden sisällä ikäihmisten määrä lisääntyy huimasti. Olemme tilanteessa, jossa palvelutarvetta on sekä nuorilla että ikääntyneillä ja huoli osaavasta työvoimasta on konkreettinen.

Uusi valtuusto joutuu tekemään tiukkoja päätöksiä. Pitää kuitenkin muistaa, että toiminnallisilla ja ennaltaehkäisevillä ratkaisuilla on aina paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen kuin veronkorotuksilla. Yhden luukun periaate, digitalisaation mahdollisuudet ja palveluseteleiden hyödyntäminen myös yksityisissä palveluissa lisäävät kuntalaisten hyvinvointia ja palvelujen saatavuutta.

Ei pidä purkaa peittoa toisesta päästä, vaan säilyttää toimivia ja hyväksi havaittuja kuntalaisia tukevia toimintamalleja.

← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful