Skip to content

Kolumni Uutis-Jousi 5.8.2021

📅 August 05, 2021

⏱️1 min read

Kohtalo johdattaa, kalenteri kuljettaa

Pähkäillessäni eläkeläisen elämääni huomaan, että se on siirtymistä asiasta toiseen, tehtävästä seuraavaan ja kalenterimerkinnät alkavat taas ohjailla päivieni kulun.

Moni monessa mukana oleva on todennut että jossain vaiheessa alkaa kääntyä itseään vastaan kun on kaikelle avoin ja tekemisissään aktiivinen. Pidetään itsestäänselvyytenä että kyllä se hommat hoitaa, tai vielä pahempaa; seuraa kateutta, kaunaa, panetteluakin ja kiire kipittää kintereillä. Kautta aikain on tiedetty; jos toiselle kumartaa niin toisaalle pyllistää, joten parasta olisi kulkea kuin seipään niellyt, jota sitten ylpeäksi herkästi tituleerataan! Antaa kohtalon johdattaa ja kalenterin kuljettaa. Tärkeintä on kuitenkin pysyä aetona omana ihtenä ja tyytyä oloonsa ja eloonsa, elämä voi olla arvaamattoman lyhyt mielensäpahoittamiseen.

Kunnan päätöksenteossa jännitetään vaalitulokseen perustuvia luottamushenkilövalintoja. Mielenkiintoista on todeta miten puolueiden kannatusmittaukset maalaiskunnissa kulkevat ihan eri raiteita verrattuna valtakunnan käyriin. Suomessa ykkössijaa pitää kokoomus, Siilinjärvellä keskusta, paikkojen jakautuessa sen mukaisesti! Tämä on äänestäjien, reilun 50 prosentin tahdon ilmaus.

Kotikunnassa vaaliteemoinakin tärkeiksi koettuja asioita jäi vaiheeseen, esimerkkeinä keskuskortteli ja torien kehittäminen, uimalan remontti, kouluinvestoinnit, kaavoitus sekä huoli etenkin vanhuksista ja nuorista. Mitähän haasteita mahdolliset uudet pandemiarajoitukset vielä tuovatkaan?
Nyt itsekkyys kuriin, sillä välinpitämättömyys ja rokotevastaisuus saattaa bumerangina kostautua mitä karmeimmalla tavalla!

Olen nyt huolissani vesiongelman laaja-alaisesta tiedottamisesta yksilötasolla, tavoittiko tärkeä sanoma ajallaan jokaisen alueella asuvan, jolloin vastuu jää yksittäisille henkilöille; omaisille, ystäville, huollolle ja isännöitsijälle, etenkin kiinteistöissä, joissa yksin eläviä ikäihmisiä pääsääntöisesti asuu. Kunta ja vesiyhtiö isoina organisaatioina jakavat lähinnä netissä viranomaisluonteista informaatiota, eikä kaikilla ei ole läppäriä piirongin päällä!

Kesä on kääntymässä syksyksi – ja voi taas todeta, minne se hurahti? Meillä Suomessa sään puolesta asiat ovat kutakuinkin mallillaan, muuutamaa hellepäivää ja paria myrskymyllerrystä lukuunottamatta, mutta uutiskuvista tulee eittämättä mieleeen, mitä kohti olemme menossa! Myös ilmastoasiassa, kuten pandemiassa, jokaisen yksilön on tunnettava vastuunsa lähtien jo roskapussin sisällön lajittelusta.

            Kirjoittaja on siilinjärveläinen kuntapäättäjä
← EdellinenSeuraava →
 • Powered by Contentful