Skip to content

Moni vaalilupaus joutui roskakoriin

📅 September 02, 2021

⏱️1 min read

Mielipide uutis-Jousi 2.9.2021

Moni vaalilupaus joutui roskakoriin

Moni uusi kuntapäättäjä istui ansiokkaasti koulutusilloissa kuulemassa miten päättäjien tulee tomimia kuin Strömsössä. Totuus valkeni viimeistään valtuustoseminaarissa kun talousjohtaja esitteli Siilinjärven kunnan tunnusluvut ja tulevaisuudennäkymät. Kustannusten kehitystä on näinä aikoina vaikea ennakoida ja moni vaalilupaus joutui vaivihkaa roskakoriin.

Suurimpia huolen aiheita kunnassamme ovat investoinnit ja niiden tarjouspyynnöistä kohonneet rakennuskustannukset, esimerkkeinä Fontanella ja Paloasema. Miten käynee koulujen kohdalla? Kunnantalosta puhuminen on jo pannassa, mutta kuntalaisten yhteisöllinen monitoimitalo kirjastoineen pienemmässä mittakaavassa olisi oikeutettu. Järkevyyttä suureellisuuden sijaan kaikkeen rakentamiseen!

Henkilörekrytointi näyttäytyy jo riskinä palvelutuotannolle etenkin vanhus-ja hoivapalveluissa. Mistä löytää se viisasten kivi joka vetäisi työntekijöitä kuntaamme, pitovoimaa unohtamatta. Kenties kilpailuvalttina verotus, sijainti, luonto, asuntojen, harrastusmahdollisuuksien ja palvelujen tarjonta, palkkaus, työhyvinvointi, joustavuus… meidän tulisi erottua maakunnan onnellisimpana kuntana ja parhaimpana työnantajana. Tässä - jo usein eri yhteyksissä mainitsemani positiivinen julkisuus ja imago, ovat tärkeimmät. Terveiset uudelle viestintäasiantuntijalle ja meille kaikille jotka näymme ja viestimme päättäjinä ja kuntalaisina ulospäin, sosiaalisen median puskaradioviestittelyä unohtamatta. Uskon että valtaosa päättäjistä tunnustaa edellä mainitut tosiasiat ja toivon avointa keskustelua haasteista. Olemme kaikki samassa paatissa viranhaltijoiden kanssa, jotka puolestaan ovat puun ja kuoren välissä. Usein tieto lisää tuskaa, mutta vuoropuhelua lautakuntatasollakin tarvitaan.

Me valtuutetut olemme saamassa henkiökohtaiset @siilinjarvi sähköpostiosoitteet johon toivomme kuntalaisten asiallisia yhteydenottoja - jospa sieltä ruohonjuuresta se wiisasten kivi löytyisi.

Merja Oksman, kunnanhallituksen 1.vpj. kokoomus

← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful