Skip to content

Jälkimaininkeja - sivuttaako hävinneiden koalitio vaalivoittajat?

📅 August 01, 2021

⏱️1 min read

Jälkimaininkeja - sivuttaako hävinneiden koalitio vaalivoittajat?

Eriskummalliset kuntavaalit on käyty. Noin puolet siilinjärveläisistä on jatkossa oikeutettu valittamaan, nukkuvienpuoluelaiset saavat tyytyä tehtyihin päätöksiin. Vaalit eivät olleet kaikilta osin tasa-arvoiset; ne keskittyivät some-mainontaan ja etenkin ikäihmisille tämä asia on usein osaamisen harmaalla vyöhykkeellä. Myöskään kaikki ehdokkaat eivät hallitse somettamista eri julkaisukanavissa. Silmien kohtaamiset maskin takaa metrin päästä olivat lähinnä ironiaa. Onneksemme vaalien siirtyminen kesäkuulle toi loppukirin vaalihysteriassa vipinää makkarakojujen ja kahvikuppien äärelle, tosin ehdokkaita vaivasi jo siinä vaiheessa vaaliväsymys.

Puolueet käyvät nyt tiukkaa vääntöä eikä luottamuspaikkaneuvottelijoiden tehtävä ole kadehdittava, he kun ovat politiikan suunnasta tavallaan vastuussa äänestäjille ja kuntalaisille, millaisiin käsiin Siilinjärven tulevaisuus ja päätäntävalta päätyy? Käveleekö hävinneiden koalitio härskisti vaalivoittajien yli vaalituloksesta piittaamatta? Hypätäänkö uuteen vai palataanko menneeseen, riittääkö vaativiin tehtäviin valttikorttina uutuudenviehätys ja innokkuus, vai kokemus kuntapäättämisen kiemuroissa? Jokainen konkari on aloittanut pohjalta ns. perustehtävissä ja sitä kautta kokemus, verkostoituminen ja luottamus on vuosien mittaan ansaittu. Käytyjen neuvottelujen tulokset kuulemme elokuun kokouksessa mihin suuntaan kuntaamme ollaa navigoimassa – vaalituloksessa hävinneidenkö ehdoilla!

Kauden viimeisessä valtuustossa puhututtivat mm. hyvinvointikertomus, Vuorelan kaava liito-oravineen ja Paasisalo- helmineen, ilmasto-ohjelma, raideliikenne, pysäköinti ja vanhusten palvelutarpeet. Esillä oli myös valtuustoaloitteet monipaikkaisuudesta ja sähkön siirtohinnasta. Uudelle valtuustolle jää päätettäväksi isoja asioita kuten investointipaineet ja kunnan kassan vartiointi, elinkeino- ja työllisyys, maan hankinta, paikalliset lähipalvelut sekä kunnan imagon ylläpito. Se vetovoima, unohtamatta pitovoimaa. Sote tuo lisäksi Siilinjärvelle omat haasteensa, joista nostaisin framille ikäihmisten palvelut, etenkin kotihoidossa olevien asiakkaiden ja omaishoitajien arvostus. Palvelun laatu lähtee jo ensikohtaamisista. Vanhuksen luona voi hoitotoimissa viikon aikana pistäytyä useita eri toimijoita asiakkaan ja omaishoitajan taakkaa helpottamassa ja vierailu voi olla ainut kontakti ulkomaailmaan.

Nyt kesän korvalla patoutunutta kulttuurinälkääkin on päässyt huojentamaan. Huomaa miten yhteisölllisyyttä on janottu ja tapahtumat koetaan houkuttelevina. Maltti on valttia tässäkin asiassa. Toivon rauhallista ja hillittyä juhannusta, jotta keskikesän juhla ei toisi meille yllättäviä variantti tuliaisia.

Kirjoittaja on siilinjärveläinen 8. kauden kunnanvaltuutettu

← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful