Skip to content

Kiitos

📅 January 24, 2022

⏱️1 min read

Vaalit ovat ohi ja pulinat pois, ja ketkä eivät vaivautuneet edes äänestämään, pulinat pois sitä suuremmalla syyllä.

Usein puhutaan vaaliähkystä, mutta itse aloin kokea vaaliallergiaa. Huomasin sen kohdallani sivuuttaa nopeasti lehtien vaalisivut ja vaihtamalla radiomainokset toiselle kanavalle. Lupauksialupauksia; me vaadimme että, meille tulee taata, kun valitaan hoidan asiat kuntoon… jääkö luu lupaajan käteen?

Esiinnyin vaalikuvassa tonttuna, sillä vaalit ajoitettiin joulun seutuun, ne pidettiin kiireellä, kokoontumisrajoitusten puitteissa ja viruksia vältellen. Joku toinenkin ehdokas taisi olla hieman tonttuna tässä koko touhussa, vaikka ei tohtinut sitä myöntääkään. Lähtökohtani poikkesi asiantuntijan roolista ja nostin keskusteluun ihmisen, sillä mehän juuri olemme keskiössä, me avun tarvitsijat ja palvelujen käyttäjät. Korostan kuitenkin, että päätöksenteossa tarvitaan mahdollisimman laaja skaala eri alojen osaajia, sillä uuden luominen tulee olemaan haasteellista.

Lähtökohtaisesti tulisi miettiä missä ja mitä palveluja alueella eniten tarvitaan ja miten niitä tuotetaan ja tässä voisi hyödyntää jo olemassa olevia toimivia käytäntöjä. Parasta olisi jos asiakas ei muutosta edes huomaisi. Tulisi myös kartoittaa kaikki alueen kolmannen sektorin toimijatahot ja yhteistyömuodot. Asukkaiden kuuleminen on ensiarvoisen tärkeää ja sieltä voi nousta kehittämiskohteita.

Mielestäni liikkuvien palveluiden käynnistäminen ja toimivan asiakas-palveluliikenteen käyttöönottaminen on kehittämiskohde sekä panostaminen digipalvelujen käyttöön, opastukseen ja laitteiston hankintaan. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi yhteistyön jatkuminen ja syventäminen kuntiin jääviin toimintoihin ja järjestötyöhön on myös tärkeää.

Onnea ja menestystä valituille asiantuntijoille, mutta olisi siellä ehkä tarvittu joku tonttukin kyseenalaistamaan…

  Kirjoittaja on siilinjärveläinen kuntapäättäjä
← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful