Skip to content

Esimerkki Elsa

📅 January 12, 2022

⏱️1 min read

Viikko-Savo 12.1.2022

Elsa Esimerkki

Vaalien jälkeen, kun läpimenot on julkaistu, toivon hyvinvointialueen päättäjien muistavan myös esimerkki Elsaa.

Hän on kerrostaloyksiönsä ikkunasta kaukaisuuteen katsova yksin asuva yhdeksättäkymmentä käyvä pieneläkeläinen, jolla ei ole autoa; nettiyhteydestä, mobiililaitteesta tai tietokoneesta puhumattakaan. Eläke ei riitä edes sanomalehtitilaukseen. Lähiomaiset ovat jo tuonpuoleisessa, muut sukulaiset etäällä eikä Elsa tule kaikkien kanssa juttuunkaan. Hän seuraa televisiosta uutisia, urheilua ja politiikkaa ja hänellä on vahvat mielipiteet asioista. Eniten hän arvostaa omassa kodissa asumista ja omista asioistaan päättämistä, vaikka pärjääminen liikkumisen ja kotitöiden osalta alkaa olla jo kiikunkaakun. Yksinäisyys ja kolotukset vaivaavat. Rollaattori on turva sisällä, mutta jo lähikauppaan tai terveyspalveluihin pääsy tuottaa tuskaa. Talous ei kestä Kelan taksikyytejä eivätkä palveluauto Palin aikataulut aina täsmää.

Miten tulevan hyvinvointialueen koti- ja hoivapalvelu aikoo vastata haasteeseen, jotta Elsan elämä vielä mahdollisimman pitkään mahdollistuisi kodinomaisessa olomuodossa. Mistäpä löytyy Elsalle apu kun korona-ahdistus iskee?

Näitä digitaaalisen maailman ulkopuolelle, tietopimentoon jääviä, kyytien varassa olevia Elsoja, Seppoja, Sirkkoja ja Anteroita löytyy esimerkkeinä joka taajamasta ja maaseutualueilta.

Demokratiassa jokainen ääni on tärkeä ja luotto lupauksiin vankkumaton. Vaaleissa luvataan paljon, mutta jääkö luu lupaajan käteen?

		Merja Oksman, kunnanvaltuutettu Siilinjärvi
		kunnanhallituksen 1.vpj ja maakuntavaltuutettu
		Aluevaaliehdokas Pohjois-Savo, kokoomus
← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful