Skip to content

Teatteri

📅 December 07, 2016

⏱️1 min read

Olen aina ollut kulttuurin ja teatterin ystävä, mutta muutama vuosi sitten hurahdin Siilinjärven kesäteatterin mielenkiintoiseen mutta haasteelliseen maailmaan taustavaikuttajaksi; Toimin nyt kolmatta kautta puheenjohtajana ja se pesti näyttää koko vapaaehtoistyön kirjon.

Kesäteatterinäytelmä on paljon muutakin kuin valmiissa esityksessä esiintyvät näyttelijät. Sitä näkymätöntä pohjatyötä ja taustatyötä tehdään; neuvotteluja, mainontaa, sponsorointi-ja tekijänoikeus sopimuksia, lupa-asioita, siivousta, lipunmyyntiä, kahviotoimintaa, järjestyksenpitoa... ja kaikki sään (ja nyt koronan) armoilla.

Vuosi on ollut stressaavaa aikaa. Jouduimme perumaan viime kesän "Kaikki oikein" esityksen (hallituksemme teki päätöksen 29.4.-20) joten pitkällä oli jo suunnitelmat. Samoin jouduimme perumaan viime vuoden maaliskuun "Viisi Naista Kappelissa" talvinäytelmän ja sen siirto lokakuullekaan ei onnistunut. Joulukonsertti ja pikkujoulut peruuntuivat. Elokuussa onnistui "Teatterille tukea konsertti" sekä marraskuun "Joulupolku".

Nyt etenemme positiivisin mielin kesää kohti. Tervetuloa katsomoon. Pienen budjetin vapaaehtoistyöllä koottu tapahtuma on mielestäni arvokasta henkistä pääomaa, jota yleisö osaltaan voi kasvattaa. Teatterissa katsoja hakee vuorovaikutusta ja parhaiten se ilmenee tunteena kuin itsekin olisi osa tarinaa. Kesäteattereihin on matalampi kynnys astua kuin ammattiteatteriin ja siihen niiden suosio perustuneekin.

www.siilinjarventeatteri.fi tai facebookissa nimellä Siilinjärven teatteri voi käydä tykkäämässä. Kiitos.

← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful