Skip to content

Katsaukseni 2020

📅 December 31, 2020

⏱️1 min read

Kulunut vuosi 2020 on ollut monella tavalla poikkeuksellinen. Kirjasin asioita, joissa olen ollut osallisena tai vastuullisena toimijana.

Kokouksia, vierailuja, tapahtumia, pikkujouluja ja keräyksiä on Covid-19 kokoontumisrajoitusten vuoksi peruttu. Suuremmista tapahtumista Siilinjärvellä ovat peruuntuneet, supistuneet tai siirtyneet mm.teatteriesitykset, Siilifolk, Pesisleiri, Taiteiden ilta, Suuret joulumyyjäiset,Itsenäisyyspäiväjuhla, joulukonsertit, kauneimmat joululaulut, urheilutapahtumat ja turnaukset, Innocum Yritys Cup, sekä koulujen ja kerhojen päättäjäis- ja ylioppilasjuhlat. Kokoukset on siirretty osin etäkokouksiksi ja koulutukset nettiin. Konsertit on laitettu striimaukseen ja on sitä pikkujouluihinkin kokeiltu!

Introvertille, omissa oloissaan viihtyvälle henkilöille, korona-aika on helpotus; koronan varjolla voi suojautua tapaamasta ketään ja piiloutua maskin taa, etätyökin sujuu luontevasti. Ekstrovertille, sosiaalisesti ulospäin suuntautuvalle henkilölle, aika on ollut haasteellista, jopa turhauttavaa.

Tapahtumajärjestäjille ja tapahtumista vastuussa oleville tahoille vuosi on ollut piinaava. Itsekin olen kokenut tämän vuoden stressaavana ja tuntenut mielipahaa omasta ja toisten puolesta jouduttuani, monessa mukana olevana, perumaan tai siirtämään useita tapahtumia. Epävarmuudessa tilaisuuksia on kuitenkin jouduttu ennakolta suunnittelemaan toteutusta vaille valmiiksi ja kokoontumisissa ennakoimaan ja ottamaan huomioon oma ja toisten terveys. Itseänikin harmittaa peruuntuneet tapahtumat, kokoukset, seminaarit, koulutukset ja lykkääntyneet matkat. Lentopallomatka Pietariin tammikuussa jäi viimeiseksi ulkomaanmatkaksi. Terveys on kuitenkin se tärkein!

Ilonaiheena Teatterilla saimme vietyä läpi muutamia tapahtumia: Alkutalvesta talvinäytelmän seitsemän esityskertaa, kesällä Mäntyrannan siivoustalkoot, teatterin juhannuslaulajaiset ja SiiMan lauluilta. Pauke kuului terassin rakentamisesta ja tavara vaihtui kirppiksellä. Teatterille tukea konsertti toteutui ja samoin seurakunnan ja kunnan kanssa yhteistyössä toteutettu luontokirkko sekä oma valoviikon joulupolkumme. Toteutimme yhteisöllisen viikonlopunkin. Lisäksi tapahtumista, joissa olin osallisena, mainittakoon LC Tarinan Ystävänpäiväkonsertti, Pikku-Marja tapahtumat, iltatorit elokuussa, eloviikko ja kaamoksen karkotus - kotikulmat valoissa viikot, sekä joulukauden avaus. Kaikissa tapahtumissa ohjeet maskeista ja turvaväleistä huomioitiin hyvin.

Yleensä kokoontumiset ovat jääneet vähäisemmiksi ja kontaktit tapahtuvat etänä netin välityksellä. Omaksutut käytännöt tulevat osin jäämään tulevaan, mutta näin vuoden vaihtuessa on usko ja toivo palata normaaliin. Kirkkain silmin voi katsoa peiliin, kun on osaltaan toiminut vastuullisesti ja Aluehallintoviraston ohjeita noudattaen tilanteen pysyessä paikkakunnalla esimerkillisen hyvänä.

Kirjoittaja on toistaiseksi tauolle vetäytyvä kolumnisti

← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful