Skip to content

Ensivaikutelmat

  • Uutis-Jousi
  • Kolumni

📅 October 15, 2020

⏱️1 min read

Ensivaikutelma on valttikortti, joka koostuu kokonaisuudesta; ajasta, paikasta, ulkoasusta, ilmeistä ja eleistä, sekä ilmaisusta. Jos negatiivinen mielipide henkilöstä on jo muodostunut, on ihan sama mitä hän jatkossa sanoo. Tämä pätee myös julkiseen tiedottamiseen.

Maskimuodissa silmät ovat sielun peili ja kyräilevä katse karkottaa. Maskin takana kokonaisilme jää piiloon, jolloin silmät ja kehon kieli ovat entistäkin tärkeämmässä merkityksessä. Se vähän pelottaakin. On opeteltava hymyilemään silmillä. Ensivaikutelma näyttäytyy myös etäkokouksissa, joissa puheen selkeys, äänenpainot, tekniikan hallitseminen ja jopa ruudun tausta ratkaisevat kokouksen painoarvon. On tärkeää puhua selkeäsanaisesti ja tuoda sanoma topakasti esiin.

Nuoret aikuiset kokevat ensivaikutelman usein fiilispohjalla ja tunnetasolla. Esimerkiksi asunnon hankinnassa seinien lisäksi on tärkeää ympäristö, saavutettavuus, luotettavat nettiyhteydet, sopiva viiteryhmä sekä imago ja trendi. Välittäjät ovat tärkeässä asemassa tehdä menestyksekkäästi asuntokauppaa Siilinjärvellä ja tuoda asuinpaikan houkuttelevuutta selkeästi esiin.

Kunnan näkyminen mediassa on tärkeää, mutta valitettavasti positiiviset uutiset tahtovat jäädä ilkivallan ja onnettomuuksien varjoon. Kotimaan matkailun lisäännyttyä ensivaikutelman kunnasta satunnainen kävijä voi saada pysäköinninvalvojan tervehdyksenä auton tuulilasissa tai etsimällä piilossa olevaa tyhjää toria. Keskustaajaman tulisi olla kunnan houkuttelevin maamerkki, mutta rakentaminen on edelleenkin vaiheessa...

Päivähoitopaikkaa hakiessa ensivaikutelma on tärkeää; tunneilmasto, turvallisuus ja henkilökohtainen kontakti lapseen ja vanhempaan - ollaanhan luovuttamassa tärkeää aarretta vieraan hoiviin. Nykynormin mukaisesti tutustumiset hoidetaan nyt pihamaalla! Julkisuuteen on jälleen noussut koulukiusaaminen. Negatiivisen ensivaikutelman kautta silmätikuksi joutuminen on mysteeri, joka voi kestää läpi koulupolun. Meidän aikuisten on oltava tässä herkillä tuntosarvilla.

Haasteellisia ja kyräileviä aikoja eletään, kun tuo koronapirulainen ei aina edes näy päällepäin. Aivastus julkisella paikalla on kauhistus! Väitän, että joukossamme on kymmeniä, kenties satoja viruksen kantajia oireettomia tai lieväoireisina osaamatta mennä testiin välinpitämättömyyttään, karanteenin pelossa tai uutiskuvissa nähtyjen nenänkaivamisten ja letkupotilaiden pelottavat kuvat takaraivollaan.

Presidentti Niinistön vetoomus kansalaisille kolmen viikon yhtäaikaisesta korona- askeesista on kannatettava ajatus, jos sillä pääsisimme takaisin normaaliin.

Kirjoittaja on aktiivinen eläkeläinen, kuntapäättäjä Siilinjärveltä

← EdellinenSeuraava →
  • Powered by Contentful